Следвайте Гласове в ТелеграмAmazon.com използва алгоритъм с кодово име Project Nessie,

...
Следвайте Гласове в ТелеграмAmazon.com използва алгоритъм с кодово име Project Nessie,
Коментари Харесай

Amazon е използвала таен алгоритъм, за да повишава цените на стоките си

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Amazon.com употребява логаритъм с кодово име „ Project Nessie ”, с цел да тества до каква степен може да увеличи цените по метод, който съперниците биха последвали, демонстрират редактирани елементи от дело за монопол, заведени против компанията от Федералната комерсиална комисия, написа Wall Street Journal.

Алгоритъмът е оказал помощ на Amazon да усъвършенства облагата си от артикули в категориите за извършване на покупки и, заради въздействието, което компанията има в електронната търговия, това е довело до покачвания на цените и от съперници, настояват източници, осведомени с въпроса. В случаите, когато съперниците не са повишили цените си до равнището на Amazon, логаритъмът, който към този момент не се употребява, автоматизирано връща продукта до естествената му цена.

Освен това колосът е употребявал Nessie за това, което чиновниците дефинират като промоционална серпантина – когато Amazon дава отговор на понижената цена от съперник, като Target.com да вземем за пример, и други играчи го последват, понижавайки своите цени. Когато Target приключи разпродажбата си, Amazon и други съперници задържат ниската цена, защото към момента дават отговор взаимно на ценовите си равнища, споделят някогашни чиновници, които са работили в екипа, занимаващ се с логаритъма и ценообразуването.

Алгоритъмът е оказал помощ на Amazon да усъвършенства маржовете си. Съдебният иск на Федералната комерсиална комисия (FTC) включва смяна на оценката за това какъв брой се твърди, че е „ извлякла от американските семейства “ тази процедура. Освен това в редактирания документ се споделя, че това е помогнало на компанията да генерира избрана „ свръхпечалба “. Amazon е генерирала над 1 милиарда $ доходи, употребявайки въпросния логаритъм, споделя източник, осведомен с въпроса.

„ Твърденията на FTC жестоко и неправилно характеризират този инструмент “, разяснява представител на Amazon. “Project Nessie беше план с елементарна цел – да се опитаме да спрем съпоставянето на цените, тъй че да не води до необикновени резултати, при които цените стават толкоз ниски, че са неустойчиви. Проектът се изпълняваше няколко години измежду подгрупа от артикули, само че не сработи както чакахме, тъй че се отказахме от него преди няколко години “.

Проектът Nessie е един от многото случаи, в които монополната власт на Amazon е имала необятно влияние върху повишението на потребителските цени в търговията на дребно, настояват от FTC.

Комисията отхвърля да разяснява редактираните детайли в жалбата, само че представителят ѝ Дългас Фарар показва: „ Отново призоваваме Amazon да работи бързо, с цел да отстрани редакциите и да разреши на американската общност да види цялостния обсег на това, което твърдим, че са техни противозаконни монополни практики “.

Инфо: investor.bg

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР